Ако сайтът Ви харесва, моля гласувайте като цъкнете тук!

Лаптоп или настолен компютър

Aukro.bg

Автор: GaTio   Skype:   Категория: Статии   1814Когато си купувате компютър имате две възможности да избирате от лаптопи или настолни компютри. Кой вид ще изберете зависи от вашите нужди и разбира се вашия бюджет.

Настолния компютър е този, който ще заеме място на бюрото във вашия офис или спалня. Ще пристигне в няколко части - обикновено кутия, която съдържа мозъка на компютъра, монитор, клавиатура и мишка.
От другата страна са лаптопи, които са преносими. Те могат да бъдат носени с вас от стая в стая, от работа до вкъщи или когато сте на път. Имат батерия, която издържа от два до четири часа (зависи от това как го използвате и за какво). Лаптопите имат вграден монитор, вградена клавиатура и мишка, размерът им е от 10 до 18инча.

Характеристики

Ключова характеристика при избора от лаптопи и настолни компютри са процесора, РАМ паметта, графичния адаптер и твърдия диск. Процесорът е мозъкa на компютъра. РАМ паметта е свободното място където всички програми ще се заредят(колкото повече РАМ памет имате, толкова повече програми ще може да отворите). Графичния адаптер (познат също като видео карта или графичен контролер) определя колко добре ще вървят игрите на вашия компютър. От твърдия диск зависи колко програми, музика, видеа и други файлове можете да запазите на вашия компютър.

Лаптопите обикновено имат по-слаби характеристики от настолните компютри. Повечето лаптопи може да имат по-малко рам памет, по-малък твърд диск и също по-слаба видео карта. Процесорът, който прави голямата разлика в бързината на компютъра, обаче често е един и същ в лаптопите и в компютрите. За най-добра производителност, търсете модел с Intel Core i3, i5 или i7 процесор.

Размер на екрана

Когато си купувате лаптоп от www.toplaptop.bg, вие ще трябва да решите какъв размер на екрана ще ви подхожда най-много. Лаптопи 15инча (инча по диагонал) ще са тежки, но ще имате възможност да преглеждате повече програми по едно и също време. 14.1инча предлага добър баланс между големина и преносимост. Наблегнете на 12инча или 13инча екран ако искате лаптоп, който ще бъде лесен за носене по време на път. Изберете 10инча нетбук ако всичко, от което се нуждаете е малък и лек лаптоп за сърфиране в интернет, за достъп до социалните мрежи като Facebook и Twitter и преглеждане на снимки.

За настолен компютър, 22инча широкоекранен монитор е най-доброто решение, 24инча и 27инча също са варианти ако искате нещо по-голямо. Заслужава си да похарчите повече за монитор и дори за по-голям 24инча модел ако можете да си го позволите, защото монитора е устройството, което ще виждате всеки път когато използвате компютъра си.хостинг и домейни


Име:

Коментар:


Код:
   


търси уроцинай-посещавани уроципоследни коментарикатегорииприятелиfacebookТухо БгТоп

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!